Ko je paket pripravljen za prevzem prejmete sms sporočilo s točnimi navodili. Lokacija za prevzem je: Cesta 13. julija 69d, 1261 Lj-Dobrunje. Prevzem je možen kadarkoli le na sms mi odgovorite kdaj približno želite prevzeti in paket, z vašim imenom vas pričaka v hladilniku kjer ga le prevzamete.

Kar poleg hladilnika, kjer ste prevzeli juhice.

JA! BoneR kostno juho je potrebno ves čas hraniti v hladilniku. Oprimalno na 3-4 stopnjah. To je temperatura pri kateri se tudi mikroorganizmi drugih živil zelo oteženo razmnožujejo.

Vsak teden kuhamo sveže juhice. Tako, da je uradni rok trajanja juh 2 meseca od datuma proizvodnje.

Juha ne vsebuje nikakršnih konzervansov. Le nejodirano morsko sol in vodo v kateri so se 24h kuhale kosti. Juhica se pokvari, če je predolgo na toplem ali pa se je predhodno odprla zaradi neprimernega transkorta. Taka juha je utekočinjena in ima izredno močan vonj, ki ga ne morete zgrešiti. Juha je skisana in jo je potrebno zavreči.

Včasih, predvsem v poletnih mesecih se zaradi višjih temperatur zgodi, da se juha utekočini in se tudi, ko jo postavimo v hladilnik ne uželetini več. Če juhica ne smrdi je popolnoma varna za uživanje in nič manj kakovostna. Le kolagenske vezi so začele razpadati.

Juha se od shranjevanju v hladilniku uželetini v nekaj urah. Na sobni temperaturipa se v roku 1h utekočini. Utekočiunjena juha ima nekoliko bolj izrazit vonj.

Juho lahko dodate kateri koli jedi, čaju, kavi, smutiju. Okus je izredno blag in se ne okuša oziroma ob dodatku jedem izzveni. Prav tako je soli tako zelo malo, da je ne boste zaznali. Želatinasto strukturo lahko izkoristite za pripravo torte, pudingov in zares kremnih sladoledov, poskrbi za dodatno kremoznost omak in bolj poln okus.

To sadje vsebuje encim, ki razgrajuje želatino zato vam sladoled ali sladička s tem sadjem ne bo uspela.

Ja taka juhica je, v primeru, da ne smrdi čisto ok. Včasih se na vrhu nabere kondenz.

Ja seveda! Priporočam pa, da jo prestavite v plastično embalažo. Če juhice zamrznete v original kozarčkih se bo dvignil zamašek sicer pa kozarček načeloma ne bo počil.

Ne, ni potrebno. Juhico lahko zaužijete kar tako, jo vmešate v smutije, hladne sladolede ali pa z njo kuhate. Hranilna vrednost in njena vsebinska kakovost se ne bo spremenila.

Juhico lahko dojenčkom ponudite že takoj ob uvajanju goste hrane. Vendar postopno v zelo majhnih količinah, ker ima v prevelikih količinah lahko odvajalni učinek. Tudi soli je tako zelo malo, da vas rabi skrbeti.

Zanimivo je, da je mnogim otrokom juhica všeč kar tako na žlico. Verjetno zaradi tega, ker se stopi v ustih.

Minimalni priporočen dnevni vnos prave kostne juhe je ¼ kotarčka oziroma cca 50g. S tem vnesemo priporočeno dnevno količino kolagenotvornih beljakovin. Sicer pa je to živilo in ne prehransko dopolnilo zato se zgornje meje vnosa ne da prekoračiti. Pri intenzivni negi črevesja se priporoča zaužitje ¼ kozarčka pred vsakim obrokom.

Za proizvodnjo uporabljamo izključno kosti goveda, ki je v celoti vzrejeno v sloveniji. EKO kostne juhice pa so iz kosti ekološko vzrejenega goveda. Naš končni izdelek zaenkrat še nima ekološkega certifikata.

Učinke kostne juhe na vašo prebavo boste opazili takoj. Sicer pa je priporočljivo kostno juho redno in dosledno uživati vsaj 3 mesece. Kolagensko bogata živila so v naši prehrani izredno dobrodošla vse življenje!

Ja seveda! Zanimivo je, da vam smuti ali sladoled pripravljen s kostno juho tudi po nekaj dneh v hladilniku ne bo oksidiral.