BoneR EKOLOŠKI GOVEJ LOJ

Stabilna maščoba za kuhanje, cvrtje in pripravo mazil z visoko točko vrelišča in dimljenja.
✓ Loj ima nizko tališče (33°C) in je izredno temperaturno obstojen, zato ga lahko segrevamo do temperature 235 °C
✓ Ima kremasto strukturo in aromo po orehih, maslu.
✓ Njegov čist okus je odličen za pripravo juh, omak in enolončnic.
✓ Z govejim lojem preprosto in varno pričarate okusno skorjico pri peki na žaru.
✓ Odličen je za cvrtje originalnega krompirčka ali pripravo pristnega praženega krompirja.
✓ Pričara pristen okus ob dodatku mletemu mesu za pripravo pleskavic.
✓ Za razliko od svinjske masti jajcu na oko ne spreminja in dodaja okusov.
✓ Uporaba loja sledi naši filozofiji od nosu do repa, spoštuje celotno žival, je trajnostno naravnan in nam omogoča dostop do naravnih hranil. 
✓ Nefiltriran, pasteriziran, laboratorijsko testiran, 100% naraven, brez barvil, konzervansov in ojačevalcev okusov. Paleo&Keto-friendly
✓ Uporabljamo samo maščobo goveda ekološke reje.
✓ Odličen je za izdelavo naravnih mazil. Vsebuje namreč naravno prisotne vitamine A, D, E in K. Poleg tega so sestavine loja učinkovite pri zdravljenju ekcema ali atopičnega dermatitisa. Loj vsebuje nasičene maščobne kisline (palmitinska kislina, stearinska kislina, miristinska kislina), enkrat nenasičene maščobne kisline (oleinska kislina in palmitoleinska kislina) in večkrat nenasičene maščobne kisline (linolna kislina in linolenska kislina).
✓ Hranite v hladilniku.
100% NARAVNO ŽIVILO pridobljeno po tradicionalnem postopku.
Zagotavlja harmonijo naravnih vitaminov, mineralov, beljakovin in kolagena.
Vsebuje le majhno količino nerafinirane soli in je brez drugih konzervansov.
Podatki o Juhi
SESTAVINE Hranilna vrednost na 100ml
Energijska vrednost 218kj/52kcal
Maščobe 0,7g
od tega nasičene 0,2g
Ogljikovi hidrati <0,5g
Beljakovine 12g
od tega kolagen 11g
Sol 0,2g

RECEPTI

Ko je paket pripravljen za prevzem prejmete sms sporočilo s točnimi navodili. Lokacija za prevzem je: Cesta 13. julija 69d, 1261 Lj-Dobrunje. Prevzem je možen kadarkoli le na sms mi odgovorite kdaj približno želite prevzeti in paket, z vašim imenom vas pričaka v hladilniku kjer ga le prevzamete.

Kar poleg hladilnika, kjer ste prevzeli juhice.

JA! BoneR kostno juho je potrebno ves čas hraniti v hladilniku. Oprimalno na 3-4 stopnjah. To je temperatura pri kateri se tudi mikroorganizmi drugih živil zelo oteženo razmnožujejo.

Vsak teden kuhamo sveže juhice. Tako, da je uradni rok trajanja juh 2 meseca od datuma proizvodnje.

Juha ne vsebuje nikakršnih konzervansov. Le nejodirano morsko sol in vodo v kateri so se 24h kuhale kosti. Juhica se pokvari, če je predolgo na toplem ali pa se je predhodno odprla zaradi neprimernega transkorta. Taka juha je utekočinjena in ima izredno močan vonj, ki ga ne morete zgrešiti. Juha je skisana in jo je potrebno zavreči.

Včasih, predvsem v poletnih mesecih se zaradi višjih temperatur zgodi, da se juha utekočini in se tudi, ko jo postavimo v hladilnik ne uželetini več. Če juhica ne smrdi je popolnoma varna za uživanje in nič manj kakovostna. Le kolagenske vezi so začele razpadati.

Juha se od shranjevanju v hladilniku uželetini v nekaj urah. Na sobni temperaturipa se v roku 1h utekočini. Utekočiunjena juha ima nekoliko bolj izrazit vonj.

Juho lahko dodate kateri koli jedi, čaju, kavi, smutiju. Okus je izredno blag in se ne okuša oziroma ob dodatku jedem izzveni. Prav tako je soli tako zelo malo, da je ne boste zaznali. Želatinasto strukturo lahko izkoristite za pripravo torte, pudingov in zares kremnih sladoledov, poskrbi za dodatno kremoznost omak in bolj poln okus.

To sadje vsebuje encim, ki razgrajuje želatino zato vam sladoled ali sladička s tem sadjem ne bo uspela.

Ja taka juhica je, v primeru, da ne smrdi čisto ok. Včasih se na vrhu nabere kondenz.

Ja seveda! Priporočam pa, da jo prestavite v plastično embalažo. Če juhice zamrznete v original kozarčkih se bo dvignil zamašek sicer pa kozarček načeloma ne bo počil.

Ne, ni potrebno. Juhico lahko zaužijete kar tako, jo vmešate v smutije, hladne sladolede ali pa z njo kuhate. Hranilna vrednost in njena vsebinska kakovost se ne bo spremenila.

Juhico lahko dojenčkom ponudite že takoj ob uvajanju goste hrane. Vendar postopno v zelo majhnih količinah, ker ima v prevelikih količinah lahko odvajalni učinek. Tudi soli je tako zelo malo, da vas rabi skrbeti.

Zanimivo je, da je mnogim otrokom juhica všeč kar tako na žlico. Verjetno zaradi tega, ker se stopi v ustih.

Minimalni priporočen dnevni vnos prave kostne juhe je ¼ kotarčka oziroma cca 50g. S tem vnesemo priporočeno dnevno količino kolagenotvornih beljakovin. Sicer pa je to živilo in ne prehransko dopolnilo zato se zgornje meje vnosa ne da prekoračiti. Pri intenzivni negi črevesja se priporoča zaužitje ¼ kozarčka pred vsakim obrokom.

Za proizvodnjo uporabljamo izključno kosti goveda, ki je v celoti vzrejeno v sloveniji. EKO kostne juhice pa so iz kosti ekološko vzrejenega goveda. Naš končni izdelek zaenkrat še nima ekološkega certifikata.

Učinke kostne juhe na vašo prebavo boste opazili takoj. Sicer pa je priporočljivo kostno juho redno in dosledno uživati vsaj 3 mesece. Kolagensko bogata živila so v naši prehrani izredno dobrodošla vse življenje!

Ja seveda! Zanimivo je, da vam smuti ali sladoled pripravljen s kostno juho tudi po nekaj dneh v hladilniku ne bo oksidiral.