Ne po hranilni sestavi, ne po izgledu, ne po načinu uporabe in niti po okusu ni podobna goveji ali kurji juhci.
- Je starodavno skoraj pozabljeno živilo, ki so ga poznali in ga v svojo prehrano aktivno vključevale kulture po vsem svetu.
Zaradi tempa življenja in sodobnih prehranjevalnih trendov je to živilo skoraj popolnoma izginilo iz naše prehrane. - Je beljakovinsko živilo v katerem prevladujejo kolagenotvorni viri beljakovin. Vsebuje zanemarljivo količino maščob in OH-jev.
Izginotje kolagensko bogatih živil (prava kostna juha, žolca, tlačenka, hrustančki,..) iz naše prehrane je pripeljalo do kolagensko revne prehrane kar pušča številne posledice na našem zdravju.
- Pridobljena je po tradicionalnem postopku s 24h kuhanjem sklepnih govejih kosti z malo nerafinirane piranske soli IN TO JE VSE.
Je del filozofije prehranjevanja od nosu do repa. Uporabljamo kosti goveda, ki je v celoti pridelano in vzrejeno v Sloveniji. Te kosti so v veliki večini zavržene. Z njeno proizvodnjo se tako zavzemamo za boljši izkoristek surovin v mesni industriji in manj zavržene hrane. - Je živilo in ne prehransko dopolnilo, ki poleg kolagenotvornih beljakovin vsebuje harmonijo naravno prisotnih hranil. Telo jih z lahkoto prepoznava in učinkovito vgrajuje v svoj organizem.
Dokaz, da je izginotje kolagensko bogatih ŽIVIL iz naše prehrane problem je veliko povpraševanje in morje kolagenskih dodatkov na trgu. - Zaradi vsebnosti glicina, glutamina, glukozamina, hondroitina in drugih hranil ji lahko pripisujemo številne koristi za naše zdravje:
Urejena prebava in črevesno zdravje
Zdrava nosečnost in razvoj dojenčka
Hitrejša regeneracija po porodu in vadbi
Sklepno in skeletno zdravje
Vplivi kolagena na kožo lase in nohte
Kakovost spanca
Nižji glikemični indeks obrokov kamor jo vključujemo
Ustvarjanje aminokislinskega ravnovesja z aminokislino metionin.
- Je vsestransko uporabno živilo s katerim enostavno, beljakovinsko obogatite katero koli jed.
Od sladkih smutijev, kave in sladoleda, do slanih juh, omak in namazov. Njeno želatinasto strukturo lahko izkoristite za pripravo pudingov in sladic. Ima izredno blag okus, ki ob dodatku jedem popolnoma izzveni. Če ji dodate sol poper in nekaj začimb pa dobite pravo govejo juho. - Minimalni priporočen dnevni vnos kolagenotvornih beljakovin pokrijete z 1 žlico BoneR kostne juhe (1/4 kozarčka, cca.50g)
Zgornjo mejo vnosa je praktično ne mogoče prekoračiti. Kot del uravnotežene prehrane je primerna tudi za najmlajše. Z uvajanjem lahko začnemo od 6. meseca dalje. Ob prekomernem uživanju (cel ali celo več kozarčkov dnevno) sploh, če juho v svojo prehrano uvajamo na novo in prej nismo uživali živil s podobno sestavo se lahko pojavi driska.
- Primeren je za vse, ki v svojo prehrano redno NE vključujete raznolikih živalskih virov beljakovin od nosu do repa.
Sem sodijo piščančja in ribja koža, hrustančki, goveji bočniki, žolce, tlačenke, vsaj 12h kuhane kostne juhe in druga naravno, kolagensko bogata živila.
- Ne vsebuje nikakršnih konzervansov, razen soli zato jo je potrebno HRANITI V HLADILNIKU!
V hladilniku dobi značilno želatinasto strukturo. Rok trajanja je 2 meseca od proizvodnje. Odprt kozarček je potrebno porabiti v 4 dneh.
No, pa ste morda izvedeli nekaj novega.
Želim vam lep dan!
Špela