Zakaj je BoneR nekaj zares posebnega?

Zakaj je BoneR nekaj zares posebnega? 611 349 BonerboneBroth
  • PROIZVODNJA

Proizvodnja BoneR prave kostne juhe poteka po popolnoma identičnem postopku kot bi juho kuhali doma. Goveje kosti izbrane kakovosti, 24h kuhamo v rahlo soljeni vodi. Uporabljamo nerafinirano, nejodirano piransko sol. Za boljše izločanje mineralov pa dodamo še manjšo količino domačega jabolčnega kisa. Po 24h juho precedimo, razmastimo, ponovno prevremo, napolnimo v 245ml kozarčke, hitro ohladimo, nalepimo etiketo in tako dobimo okrog 170 kozarčkov BoneRja. Zaradi dolgotrajnega, tradicionalnega postopka je proizvodnja in zaloga izredno omejena in bo zaradi želje po kakovosti tako tudi ostalo.

  • ŽIVILO IN NE PREHRANSKI DODATEK

BoneR je 100% naravno živilo, ki je za razliko od prehranskih dopolnil pod strogim higienskim (HACCP) in laboratorijskim nadzorom. Poleg tega ni izolat ali koncentrat posameznega hranila ampak kakovostno živilo, ki zagotavlja harmonijo hranil v njihovih naravnih razmerjih. To pa je ključno za učinkovit izkoristek in absorpcijo hranil.

  • VPLIV NA NAŠE ZDRAVJE

V BoneRju prevladujejo kolagenotvorne beljakovine v obliki, ki najbolj učinkovito celi sluznico črevesne stene. Zdravo črevesje pa je osnova za številne procese v našem telesu. Vpliva na hormonsko zdravje, imunski sistem in učinkovito absorpcijo hranil, ki jih uživamo.

Poleg tega je kolagen najbolj zastopana beljakovina v našem telesu, ki skrbi za zdravje kosti in sklepov ter mladosten videz kože, las in nohtov.

  • TVORBA KOLAGENA V TELSEU

Kolagen telo sicer lahko tvori samo. V zadostnih količinah pa le do nekje 25. leta in v idealnih pogojih. Pogoji so idealni le, ko poskrbimo za zadosten vnos beljakovin, vitamina C, in drugih hranil, nismo pod fizičnim ali psihičnim stresom, utrujeni, nenaspani, bolni, poškodovani ali v obdobju nosečnosti. Torej morda le tistih nekaj tednov dopusta, ko se res posvetimo sebi.

Prav posebej pa so potrebe po kolagenotvornih beljakovinah povečane v obdobju nosečnosti. Njihov ustrezen vnos vpliva na zdrav razvoj dojenčka, potek celotne nosečnosti in učinkovitost regeneracije po porodu. Več o tem si lahko preberete v članku: Živilo, ki bi ga morala poznati vsaka nosečka in mamica po porodu. Celostno znanje za to čudovito in občutljivo obdobje pa dobite tudi v čudoviti šoli za starše.

  • VSESTRANSKA UPORABNOST

BoneR je vsestransko uporaben in z njim lahko obogatimo prav vsako jed. Ogromno idej za pripravo jedi, poleg receptov na spletni strani, najdete na našem IG profilu.