KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠE NARAVNO MAZILO

KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠE NARAVNO MAZILO 1080 1350 BonerboneBroth

BoneR ekološki goveji loj je visoko kakovostna, temperaturno obstojna maščoba za pripravo jedi in naravne kozmetike. Več o izbiri kakovostnih maščob si lahko preberete v članku: Naše znanje o maščobah.

Spoznala sem kako pomemben vpliv ima prehrana na zdravje moje kože. Po pol leta prenehanja uživanja pasteriziranih in homogeniziranih mlečnik izdelkov sem se na primer znebila suhe kože in ogrcev po nosu. Danes zato verjamem, da je za zdravje in lepoto že vedno najpomembnejša prehrana.

Ker veliko časa preživim v bazenski vodi, si brijem noge, kožo izpostavljam številnim zunanjim vplivom, se vsako zimo zredim in kožo malo raztegnem, pa spomladi spet izgubim nekaj kilogramov. Moja koža vsem tem dejavnikom težko parira. Spoznala sem, da mi dodatna nega kože od zunaj zelo koristi. Ob razumevanju vseh funkcij kože sem hitro prišla do zaključka, da na svojo kožo ne želim nanašati ničesar kar si nebi upala vtakniti v usta. Nemudoma sem se izgubila v poplavi naravne kozmetike. Pa ne že spet!

Najceneje, najbolj gotovo in najbolj enostavno bo če si mazilo izdelam kar sama.
Z nekaj poskusi sem prišla do čudovitega balzama za nego celotnega telesa. Vsebuje le naravne sestavine, ki jih sicer redno uporabljam v kuhinji (kokosovo, olivno olje, EKO goveji loj in listke sveže mete), je lahke teksture, se hitro vpija in zaradi osnove govejega loja vsebuje visoke koncentracije hranilnih snovi. Vitamine D, E, K in A, antioksidante ter maščobne kisline. Kombinacija mi res ustreza in učinkovito hrani ter zaščiti mojo kožo.

Maščobni profil ekološkega govejega loja naj bi bil po strukturi najbolj podoben maščobnim kislinam naše kože in to je razloga za njegovo učinkovito absorpcijo in globinsko nego kože. Poleg tega so sestavine loja učinkovite pri zdravljenju ekcema ali atopičnega dermatitisa. Odlično pa se obnese tudi na izredno občutljivi dojenčkovi ritki in nosečniškem trebuščku.

MOJE/NAŠE/VAŠE MAZILO

SESTAVINE

  • 60g kokosovega olja
  • 40g govejega loja
  • žlico olivnega olja
  • 10 listov sveže mete.

PRIPRAVA

  • V kozici segrejete goveji loj le toliko, da se utekočini.
  • Vanj potopite liste sveže mete (lahko poizkusite tudi z drugimi aromatičnimi zelišči) za vsaj 15 min. Med tem večkrat premešate in z leseno kuhalnico liste dobro strete.
  • V še toplo mešanico vmešate kokosovo olje, da se povsem raztopi.
  • Mešanico precedite, dodate žlico olivnega olja in po želji še žličko konopljinega/lanenega/orehovega olja.
  • Vse skupaj zmiksate v vašem kuhinjskem multipraktiku.

Dobili boste prijetno kremasto strukturo mazila, ki ga vlijete v prazno embalažo kreme ali steklen kozarček. Ko se bo mešanica povsem ohladila se bo še nekoliko strdila.
Z mazilom si 1x-2x tedensko namažem celo telo. Posebej temeljito pa pred skokom v bazen.

Video za pripravo najdete na našem IG ali FB profilu BoneR.si